Benefiet Event Plan International bij Fase Fier

Castricum – Op vrijdagavond 13 december organiseren Romy Pen en Chantal Hos een ‘Benefiet Event’ voor Plan International bij Fase Fier in Bakkum.

Romy en Chantal gaan met Plan International in januari 400 km fietsen door de bergen in Guatemala. Ze zetten zich in voor de lokale tienermeisjes. Uithuwelijking, geweld en verkrachting is aan de orde van de dag en vaak oorzaak van tienerzwangerschappen. Meisjes worden als minderwaardig beschouwd en vaak gedwongen om heel jong te trouwen om soms zelfs op hun dertiende al kinderen te krijgen, aangemoedigd door ouders om zelf aan de armoede te ontsnappen.

Romy en Chantal strijden samen met Plan International tegen armoede en tienerzwangerschappen, door lokaal projecten te initiëren en de bevolking bewust te maken van de gevolgen van tienerzwangerschappen, geweld en ongelijke rechten en het creëren van betere toekomstperspectieven door opleidingen voor deze meisjes. 

Vrijdagavond 13 december houden ze een benefietavond in teken van het goede doel bij Fase Fier, van Oldenbarneveldweg 25 in Bakkum, aanvang 20.00 uur. Op deze avond wordt een veiling gehouden met als veilingitem onder andere een gesigneerd t-shirt van de selectie van Ajax. Ook kunnen er op deze avond fantastische prijzen worden gewonnen tijdens een loterij. 

De dames hebben ook een online pagina, waar gedoneerd kan worden: https://guatemala.cycleforplan.nl/team/chantal-romy

(Foto: Monique de Vries)