Benefiet eindmusical op De Binnenmeer

Op zo’n beetje alle scholen in Nederland is het in groep 8 topdrukte. Er wordt geoefend, doorgepast en de laatste hand gelegd aan de eindmusical. Op de Binnenmeer aan de Langebuurt in Uitgeest komt daar nog wat extra drukte bij want net als vorig jaar, staat ook dit jaar de musical in het teken van een goed doel.

Dit keer heeft het te maken met Pleun van 7 jaar, het zusje van Babet Bakkum uit groep 8, die links voor op de foto staat. Pleun lijdt aan het Rett syndroom, een aangeboren ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel: met name de hersenstam, die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt. In Nederland moeten er in totaal ongeveer 500 patiënten met het Rett syndroom zijn. Stichting Terre zet zich in voor kinderen met deze ziekte en groep 8 van de Binnenmeerschool is van plan ervoor te zorgen dat door het spelen van de eindmusical er veel geld naar dit doel gaat. Het publiek betaalt 5 euro, krijgt in de pauze koffie met gebak, door de moeders zelf gebakken.

Babet zingt de laatste tijd thuis alle liedjes en aan de reactie van Pleun te merken, vindt ze dit erg leuk. Zij zal aanwezig zijn bij de benefietvoorstelling van 27 juni en Babet hoopt dat zij dan de liedjes zal herkennen.

Waar gaat de musical over? In de ‘tv kantine’ strijken altijd vele sterren neer. De Binnenmeer is erin geslaagd deze sterren ook binnen haar school te krijgen en het is daarom dat in de voorverkoop alle kaarten reeds zijn uitverkocht. Maar mocht u deze stichting willen steunen, er komt in de week van 23 juni een collectebus te staan bij het kantoor op school waar u uw donatie in kunt doen. (Monique Teeling)