Benauwde maar verdiende overwinning voor Limmen op Alcmaria Victrix: 1-0

Limmen – Wanneer de laatste confrontatie was tussen beide clubs is mij ontgaan, maar het moet toch wel tien jaar geleden zijn.

Door Willem Koot (vv Limmen)

Al na drie minuten werd Jacco de Jong de diepte ingestuurd door Björn Valkering. Het schot ging vlak naast. Ook Stan Donker en Jacco kregen kansen. Stan schoot naast en Jacco knalde over. Na twintig minuten een tegenvaller voor Limmen. Een slippertje van Jaap Menick betekende dat hij aan de noodrem moest trekken. Rood voor Jaap en een opstootje betekende een tijdelijke staking van de wedstrijd. Na de staking kwam ook Alcmaria met tien man op het veld. Ook rood voor hun speler. Zo was het weer in evenwicht. Limmen werd wat sterker en dat resulteerde in een prachtige aanval van Job Min ism Nino Peemen. Zijn voorzet kwam bij Stan Donker die net naast tikte. Ook Mika Miettinen schoot vanaf de 16 meter vlak naast.

Na rust weer mooie kansen voor De Jong en Donker, maar ze konden het net niet vinden. Ook de voor Job Min ingevallen Joeri Admiraal kopte over. Toch vond Limmen het net middels Miettinen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Stan Donker toucheerde de lat, maar doelpunten bleven uit. Toch was het Stan die tien minuten voor tijd uit een afgemeten voorzet met het hoofd scoorde. Vijf minuten voor tijd moest keeper Jesse Glorie al zijn klasse tonen bij diverse schoten. Wederom een buitenspelgoal (???) van Stan werd afgekeurd, anders had het een grotere uitslag geweest, wat toch wel de verhouding was. Komend weekend Ilpendam uit. We komen weer in oranje-witte kleuren.

Op de foto:
Uitblinkers Jesse Glorie en Stan Donker proosten op de overwinning. (Foto: Willem Koot)