Ben Visser hengelt zege binnen

Mountainbike

Akersloot – Ben Visser uit Broek op Langedijk heeft donderdagavond in Akersloot de wekelijkse rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen.

De verwachtingen waren hooggespannen hoe Ben Visser, na een lange periode van afwezigheid, het parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh weer zou verteren. Al snel werd duidelijk dat het met de techniek en conditie wel goed zat. Van meet af sloeg Visser een gaatje, waarop de jonge garde met onder andere Bob Scholten en Jelte Buur, beiden uit Akersloot, geen antwoord hadden. Nadat Visser voelde dat niemand kon volgen, wist hij gestaag de voorsprong te vergroten en de beide Akersloters het nakijken te geven. Hun missie was de rest op afstand te houden om tot slot de rangorde van de posities twee en drie onderling te bepalen.

Het eerste deel van de missie, het op afstand houden van de volgers, bleek nog de belangrijkste te worden, want de opstomende Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef)  wist de jonkies Scholten/Buur in het vizier te krijgen en iedere ronde een hap uit zijn achterstand te halen. Halverwege de wedstrijd moest het duo buigen voor de Egmonder. Vervolgens moesten Scholten en Buur toezien hoe Verdonk senior snel bij hen wegreed. Nadien lukte het Bob Scholten nog de leeg gereden Jelte Buur op achterstand te zetten, die toch mocht terugkijken op een knap verreden koers.

Uitslag: 1. Ben Visser (Broek op Langedijk), 2. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) en 3. Bob Scholten (Akersloot).

(Foto: Pixabay)