Ben Visser heeft weer tuk

Akersloot – Ben Visser uit Egmond aan Zee heeft met een uiterste inspanning in de laatste meters de overwinning behaald in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de OIT Mountainbike Cup. Een sterke bezetting in de op een na laatste rit voor de zomerstop. Met vijf oud-winnaars aan de start op sportpark De Cloppenburch, die er dan ook nog gezamenlijk vandoor gingen na het vertrek, beloofde dit iets moois.

Onder aanvoering van Vincent Beentjes en Ben Visser, de gebroeders Walter en Dave van Kuilenburg en aan de staart Alwin Hes, was dit een decor om van te dromen. In een snel tempo vlogen de banden over de hobbels en door de kombochten heen, zonder ook maar een steek te laten vallen. De valpartijen zijn soms niet van de lucht, maar ditmaal werd het cordon van vijf in de derde omloop verstoord door een vast getrapte ketting in de fiets van Dave van Kuilenburg en een lek in de band van Alwin Hes.

Beiden moesten van de fiets om het euvel te verhelpen. De aanwezige toeschouwer Rob Kramer kon de nodige assistentie verlenen met het inbrengen van een plug in de band van Hes, waar de jongste van de Van Kuilenburgen het eigenhandig kon verhelpen. De pitstop van Alwin Hes nam vijf minuten in beslag. Hij kon met een verzuim van precies een ronde aanpikken in het wiel van Vincent Beentjes en hoefde niets meer toe te geven.

Eindsprint

Dave van Kuilenburg had beduidend minder tijd nodig om terug te keren, maar had daarbij wel aan te kijken tegen een gat van veertig seconden naar de op de eerste plek rijdende Ben Visser. Walter van Kuilenburg had in die tussentijd het besef gekregen dat er dit keer voor hem niets viel te winnen en gaf zich gewonnen. In de vierde ronde werd door Dave van Kuilenburg de achtervolging ingezet op Ben Visser en hij speelde het klaar om in de volgende twee omlopen per ronde tien tellen van zijn achterstand af te halen.

Vervolgens restten hem nog twintig seconden tot het achterwiel van Visser. Van Kuilenburg had nog vier ronden nodig om daarna aan te klampen bij de leider. Nog uitpuffend van deze zware inspanning kwam daar de eindsprint al aan en dat was toch even iets te veel van het goede om dit dan ook nog positief te kunnen afsluiten, zodat de winst toch naar Ben Visser ging en hij niet achter het net hoefde te vissen.

Uitslag:

1. Ben Visser, Egmond aan Zee; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 5. Alwin Hes, Bakkum; 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 7. Barry Schrama, Akersloot; 8. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: Aangeleverd)