Beleef de Romeinse tijd in de meivakantie in Huis van Hilde

Castricum – Archeologiemuseum Huis van Hilde is met haar indrukwekkende tentoonstelling van zo’n duizend archeologische vondsten sowieso al een bezoek waard, maar in de meivakantie des te meer. Dan zijn er heel veel extra activiteiten voor het hele gezin binnen het thema ‘Romeinen’. Van meedoen in een Romeins leger tot luisteren naar verhalen van lang geleden en van zelf Romeinse geuren maken tot een speciale kinderrondleiding.

Op meerdere dagen is er een speciale kinderrondleiding. Je staat oog in oog met Hilde en de Romeinse soldaat en leert aan de hand van spannende verhalen wie zij waren en hoe zij leefden. Op de andere dagen is er een reguliere rondleiding die ook geschikt is voor het hele gezin. In de Romeinse school is elke dag een andere workshop en verhalenverteller Bastiaan de Zwitser vertelt verhalen van lang geleden. In de ArcheoHotspot kun je meehelpen met het sorteren van de vondsten uit een beerput. Deze activiteit is er van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Terwijl de (groot-)ouders kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie in het museumcafé, kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt aan de kleur- en knutseltafel. Ze kunnen zich hier uitleven met kleurplaten en knutselwerken binnen het thema Romeinen. Naast alle extra activiteiten kun je natuurlijk de vaste en tijdelijke tentoonstelling in Huis van Hilde bekijken. Daarin kun je de archeologische schatten van de provincie Noord-Holland ontdekken en bewonderen. De tijdelijke tentoonstelling ‘Leven in Lagen, de mens in het Noord-Hollandse landschap’ is nog tot 12 juni te zien.

Huis van Hilde is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op Koningsdag is het archeologiemuseum gesloten. Reserveren is alleen noodzakelijk voor de kinderrondleidingen. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor meer informatie over het programma. (Foto: aangeleverd)