Belangstelling voor NN Egmond Halve Marathon is groot

Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon op zondag 13 januari 2019. Jaarlijks trekt dit spektakel aan het begin van het nieuwe jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. De belangstelling voor dé winterklassieker is ook dit jaar weer groot. Meer dan 13.500 hardlopers schreven zich de afgelopen maanden al in. Dit betreft zowel individuele deelnemers als teams van bedrijven, die meedoen aan de Businessloop. De startbewijzen voor de hoofdafstand, de 21,1 km, zijn reeds voor 80 procent verkocht. Voor iedereen die liever een kortere afstand loopt, is er de kwart marathon (10,5 km).

Opvallend is de grote interesse uit het buitenland. Honderden lopers uit 29 verschillende landen komen een weekend naar Egmond aan Zee voor de unieke sfeer van de halve marathon.

De combinatie van verharde én onverharde wegen plus de wisselende weersomstandigheden zorgen ieder jaar weer voor een geweldig spektakel op het Noordzeestrand en in de duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Volgens velen tel je als hardloper pas écht mee als je ‘Egmond’ een keer gelopen hebt.
Voor de allerkleinste hardlopers wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Dit onderdeel is speciaal voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. De start vindt plaats in de Voorstraat in het centrum van Egmond aan Zee. De finish is op de Zeeweg voor Hotel Zuiderduin, waar alle kinderen worden ontvangen als echte helden, net als de deelnemers aan de halve of kwart marathon.

Inschrijven is nog mogelijk t/m dinsdag 1 januari via www.nnegmondhalvemarathon.nl. Er kunnen maximaal 13.500 deelnemers meedoen aan de halve marathon en 5.000 aan de kwart marathon. (Foto: aangeleverd)