Beklimming klokkentoren en optreden baroktrio tijdens Monumentendagen

Castricum – Op zaterdag 9 en zondag 10 september zet parochie De Goede Herder Castricum de deuren van de St.-Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat 113 weer wagenwijd open. Op zaterdag bent u van harte welkom van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. In de kerk zullen bijzondere objecten geëxposeerd worden. Tevens kunt u de klokkentoren beklimmen en het uurwerk en de klokken bekijken.

Een wandeling door de pastorietuin en over de 150 jaar oude begraafplaats wordt eveneens aanbevolen. Ook zal op beide dagen om 14.00 en 15.30 uur een optreden zijn van het baroktrio Pas de Nom, bestaande uit Irene Brugman op dwarsfluit, Nellie Borst op cello en Joost Doodeman op klavecimbel. Nellie Borst speelt cello in diverse ensembles, waaronder het Haarlems Bach Ensemble en het strijkkwartet Der Kaffeebaum. Samen met haar zus Afke speelt ze repertoire voor cello en piano.

Irene Brugman is opgeleid als docente dwarsfluit aan het Conservatorium Alkmaar. In Castricum heeft ze haar eigen lespraktijk aan huis in ‘Studio De Vrolijke Noot’, ze geeft hier dwarsfluitlessen, groepslessen en intuïtief muziek maken op verschillende instrumenten. Tevens maakt ze deel uit van blazersensemble Septentriones en geeft ze klankconcerten met dwarsfluit, Indianen- en bamboefluit, klankschalen en lier. Regelmatig werkt ze op projectbasis samen met andere musici. Joost Doodeman, al jaren zeer inspirerend en bevlogen dirigent van diverse koren, waaronder Het gemengd koor en het herenkoor van de St.-Pancratiuskerk en van meerdere muziekensembles. (Foto: Bos Media Services)