Behulpzame buurman met substantie in gezicht gespoten

Zaterdag omstreeks 21.45 uur is geprobeerd in te breken in een woning aan de Grutto. Doordat de buurman net thuis kwam en de daders betrapte werd de inbraak voorkomen. De daders vluchten weg in de richting van de Karekiet. De getuige ging achter de daders aan, maar moest stoppen omdat één van de daders een onbekende substantie in zijn gezicht spoot. Een door de politie ingestelde zoekactie en een Burgernetactie hebben geen daders opgeleverd.

Op zaterdag werd wel tussen 16.45 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Bartokstraat. Er werd apparatuur en gereedschap weggenomen.

Vrijdagmorgen omstreeks 1.10 uur werd een 15-jarige inwoner van Alkmaar in de Dorpsstraat aangehouden omdat hij zich bijzonder lastig gedroeg. De jongeman was eerder op de avond een café uitgezet omdat hij daar enkele bezoeksters onzedelijk zou hebben betast. Daarna begon hij zich op straat met de werkzaamheden van de politie te bemoeien. De jongeman weigerde te vertrekken en werd aangehouden. Hij werd door zijn moeder van het politiebureau in Alkmaar, met een bekeuring op zak, opgehaald.

 

 

 

Tevens werd er die avond

 

Akersloot

 

Limmen

Op vrijdag kwam een 19-jarige inwoner van Heiloo op de Rijksweg met zijn bromfiets ten val als gevolg van het feit dat hij een stoeprand raakte. Hierdoor brak hij zijn been. Gelukkig droeg hij een helm en werd erger letsel voorkomen. De jongeman bleek geen rijbewijs te hebben.