Beheerstraining e-bike start op 2 maart

Akersloot – Heeft u een elektrische fiets? En vindt u het soms lastig om de fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen? Dat is voor veel mensen heel herkenbaar en daarom gaat Ton Kramer van KPBiking e-bike-beheerstrainingen geven. De beheerstrainingen vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats op de parkeerplaats aan de Boschweg 17. De training is van 11.00 tot 12.00 uur inclusief koffie of thee. De kosten bedragen 4 euro per training. De eerste training is op donderdag 2 maart.

Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Geen goed nieuws, maar laat u zich daardoor niet ontmoedigen om op de pedalen te stappen. Door deze training krijgt u een betere beheersing over uw elektrische fiets en kunt u met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer. Zo kunt u weer genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. De training is voor iedereen met een elektrische fiets. De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal tien deelnemers.

Ton gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de één is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op de nieuwe elektrische fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken. Wilt u een keer langskomen? Meldt u zich dan aan bij Ton Kramer van KPBiking via info@kpbiking.nl of bel naar 06 50506087. Na de eerste les wordt samen bepaald of een vervolgles nodig is. Team Sportservice Kennemerland voert het programma Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100e, uit in de gemeente Castricum en ondersteunt KPBiking bij dit project. (Foto: aangeleverd)