Beheerders Dierenduintje zoeken vrijwilliger met hart voor dieren

Castricum – ’t Dierenduintje aan de Duinenboschweg 1a is een bijzondere plek. Ongeveer vijfenzeventig dieren hebben hier hun thuis en het hele jaar door zijn bezoekers zes dagen per week welkom. Al bijna achtentwintig jaar lang runnen Willa en Fred Bakker deze kinderboerderij met veel passie. Een paar dagen op reis gaan is er niet bij, want de dieren moeten elke dag verzorgd worden. Daarom zijn de beheerders op zoek naar een vrijwilliger die deze taak af en toe van ze wil overnemen.

Van schapen tot geiten en van varkens tot ganzen, maar ook konijnen, duiven en een paar katten; op ’t Dierenduintje zijn heel wat boerderijdieren te vinden. Naar schatting vijfduizend tot zesduizend bezoekers per jaar komen langs om ze te bewonderen. Maar ’t Dierenduintje is meer dan dat alleen. Er is ook een vlindertuin, een boomgaard en een plantenkas waar plantjes gekweekt worden. Een groep zeer trouwe vrijwilligers ondersteunt de beheerders bij alle taken die uitgevoerd moeten worden. Fred Bakker vertelt: ,,Er is hier altijd wel werk te doen. In de winter doen we snoeiwerk of werken we in de kas. Elke dag maken we het eten voor de dieren klaar. Maar we halen daarvoor eerst het brood op bij een bakkerij en groenterestanten bij een groentehandel.’’

Fred en Willa zijn op zoek naar een plaatsvervangend beheerder. Iemand die de hierboven genoemde werkzaamheden af en toe een paar dagen zou kunnen overnemen. Ook het ontvangen van de bezoekers behoort tot de taken. De kinderboerderij is dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Zwaar werk is het niet: ,,Iedereen kan het, van jong tot oud. We zouden het ook leuk vinden om een dame in het team te mogen verwelkomen.’’ Belangstellenden kunnen langskomen voor een persoonlijke kennismaking. Een e-mail sturen (donna1@hetnet.nl) of even bellen (06 20745693) kan ook. (Foto: aangeleverd)