Begin met hardlopen: Start to Run!

Castricum – Op zaterdag 28 augustus begint het nieuwe Start to Run-programma bij AV Castricum. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de laatste zaterdag mee kunnen doen aan een onderlinge testloop van vier kilometer.

Het Yakult Start to Run-programma is door de Atletiekunie opgezet om beginnende lopers en loopsters te begeleiden. Na zeven weken trainen kun je 25 minuten aaneengesloten hardlopen in je eigen tempo. De trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begeleiden en coachen de deelnemers aan dit programma. Zij doen dit al enkele jaren met veel plezier. Ze geven de Start to run-deelnemers tips over onder andere loophouding- en techniek.

Dag, tijd en locatie

De trainingen zijn op zaterdagochtend, van 09.30 tot 10.30 uur. De start en finish van de trainingen is bij de atletiekbaan van AV Castricum aan de Zeeweg 4. Je traint vanaf daar in de duinen, hetgeen de trainingen afwisselend maakt.

Voordelen

Je kunt altijd meedoen, ongeacht de vraag of je wel of niet fit bent. De trainingen vinden in groepen plaats en samen lopen is gewoon leuker! Je krijgt coaching van professionele trainers  en een startpakket met de Runner’s World-gids, magazines en audiocoaching in de app.

Kosten

Deelname kost 49,50 euro. Meld je snel aan via www.avcastricum.nl en na zeven weken heb je loopmaatjes. Je kunt daarna alleen verder, samen met een loopmaatje, of doorstromen naar een van de loopgroepen bij AV Castricum. (Foto: aangeleverd)