Begin met hardlopen bij Atletiekvereniging Castricum

Castricum – Op zaterdag 3 september begint het nieuwe Start to Run-programma bij AV Castricum. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de laatste zaterdag mee kunnen doen aan een onderlinge testloop van vier kilometer.

Het programma is door de Atletiekunie opgezet om beginnende lopers en loopsters te begeleiden. Na zeven weken trainen kun je 25 minuten aaneengesloten hardlopen in je eigen tempo. De trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begeleiden en coachen de deelnemers aan dit programma. Zij doen dit al enkele jaren met veel plezier. Ze geven de Start to run-deelnemers tips over onder andere loophouding en -techniek.

Dag en tijd

De trainingen zijn op zaterdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur. De start en finish van de trainingen is bij de atletiekbaan van AV Castricum aan de Zeeweg 4. Je traint vanaf daar in de duinen, hetgeen de trainingen afwisselend maakt. Je kunt altijd meedoen, ongeacht je huidige conditie. Je traint in een groep, want samen lopen is gewoon leuker. Je krijgt coaching van professionele trainers en een startpakket met de Runner’s World-gids, magazines en audiocoaching in de app. Deelname kost 49,50 euro.

Aanmelden

Meld je snel aan via www.avcastricum.nl. Na zeven weken heb je loopmaatjes. Je kunt daarna alleen verder, samen met een loopmaatje, of doorstromen naar een van de loopgroepen bij AV Castricum. (Foto: aangeleverd)