Basisschool Paulus getransformeerd tot Kindcentrum Paulusburcht

Castricum – Vorige week woensdag is basisschool Paulus omgedoopt tot Kindcentrum Paulusburcht. Twee herauten hebben de nieuwe naam met het bijbehorende logo feestelijk onthuld. Door de bestuursvoorzitter van onderwijsstichting Tabijn en twee leden van de leerlingenraad werd het lint doorgeknipt.

Een Kindcentrum is niets anders dan een alles-in-éénpakket waarin opvang en onderwijs samenkomen. Binnen Kindcentrum Paulusburcht werkt men met één directie voor zowel leerkrachten als pedagogisch medewerkers aan doorgaande lijnen. De lijnen met zowel de externe professionals (elke dinsdag in huis) als een kindercoach en bureau De Beweging zijn kort. Peuters vanaf 2 jaar zijn welkom in de opvang en profiteren ook van het ruime aanbod. De doorgaande lijnen zijn onder andere terug te vinden in de leerlijn Wetenschap en Techniek, Cultuur en beeldende vorming en in de Kanjertraining (sociaal emotionele methode).  Alle kinderen tussen de 2 en 12 jaar zijn welkom en krijgen de ruimte om te ontdekken en te groeien in eigen talenten en vaardigheden.

Waarom Paulusburcht?

Paulus heeft een goede naam in het dorp, dus helemaal afwijken was geen optie. Om het Kindcentrum kracht bij te zetten komt er burcht achter (evenals het project waar de bovenburen wonen). De burcht staat voor verbinding en veiligheid. Dit draagt men uit door verbinding, zowel tussen kinderen in de klas en de verschillende groepen van het Kindcentrum als tussen de teamleden en ouders. Ook legt men de verbinding met de omgeving van het kind, Wetenschap en Technologie en met de (toekomstige) maatschappij. (Foto: aangeleverd)