Bakkums tennissucces bij nationale juniorenkampioenschappen

Bakkum/Hilversum – Van 26 juli tot 6 augustus vonden in Hilversum de nationale juniorenkampioenschappen (NJK) van de KNLTB plaats. Tijdens dit toernooi strijden de beste jeugdspelers om de nationale juniorentitel. Maar liefst zes jeugdspelers van TC Bakkum deden mee in het hoofdschema.

Categorie t/m 14 jaar

In de Meisjes Enkel t/m 14 jaar deed Nora Harderwijk mee in het hoofdtoernooi. Ze trof het helaas niet door direct te moeten aantreden tegen de als eerste geplaatste Mia Woo. Nora verloor de wedstrijd in twee sets. In de Jongens Enkel t/m 14 jaar mochten de Bakkumspelers Jesper Aarsen en Levi Veldhuis mee doen in het hoofdtoernooi. Jesper won zijn eerste wedstrijd maar moest in de tweede ronde het onderspit delven in een driesetter. Levi was in het hoofdschema als tweede geplaatst en wist zijn eerste drie wedstrijden te winnen. Daarna verloor Levi in de halve finale van Luca Cringus. Levi deed ook met zijn dubbelpartner Joris Clermonts mee in de Jongens Dubbel t/m 14 jaar. Zij waren als eerste geplaatst en maakten dit waar. Ze sleepten zonder een set tegen de titel NJK Dubbel t/m 14 jaar in de wacht.

Categorie t/m 16 jaar

In de categorie Meisjes Enkel t/m 16 jaar deden Renske, Jinte en Safien alle drie mee in het hoofdtoernooi. Renske wist zich via de kwalificatie te plaatsen voor het hoofdtoernooi, waar ze in een driesetter verloor in de eerste ronde. Jinte en Safien (beide spelen in Gemengd TC Bakkum 1) wisten hun eerste twee wedstrijden te winnen. Safien moest in de kwartfinale uiteindelijk haar meerdere erkennen in de latere finalist Charlotte Pikkaart. Jinte wist door te dringen tot de halve finale, waarin ze het onderspit moest delven tegen latere winnares Dilara Okur.

Safien en Jinte waren beide ook geplaatst in de Meisjes Dubbel t/m 16 jaar. Safien haalde met haar dubbelpartner Charlotte de halve finale, waarin ze verloren van de uiteindelijke winnaars. Jinte wist samen met haar dubbelpartner Dilara door te dringen tot de finale die ze nipt verloren. (Foto: Pixabay)