Bakkum krijgt een eigen streekmarkt

Er komt een kleine streekmarkt in Bakkum. Vanaf 25 april staan er elke woensdag van 11.00 tot 16.00 uur een paar kramen op het pleintje. Hotel Fase Fier wil elke week een nieuw marktbroodje als lunch aanbieden in samenwerking met Bak’m en de Groene Slager. ,,We willen de eerste keer een springkussen neerzetten voor de opening, er is een proeverijtje van de standhouders, de Creatieve Wieven bieden leuk werk aan en gaan aan de gang met kinderen en Fons Boer verzorgt de muzikale omlijsting”, vertelt Ellen Borst van Fase Fier.

,,Het aanbod is niet alleen aantrekkelijk voor de eigen inwoners, maar ook voor campinggasten die graag gezond eten. We willen met de markt wat leven in Bakkum blazen.” Bak’m komt met verse broodsoorten, koek en taart. Bak’m is de ambachtelijke bakker op het landgoed Duin en Bosch. Er wordt gewerkt met natuurlijke grondstoffen en een eigen desem. Bak’m biedt bovendien een dagactiviteit een cliënten met afstand tot de arbeidsmarkt. Hans van Borre, de Groene Slager van Castricum, is van de partij met biologisch vlees en huisgemaakte vleeswaren, waarmee hij alle vele malen in de prijzen viel. Dat is natuurlijk niet voor niets. De kaasboer is Huibert Baggerman. Op een hectare grond aan de Voorweg in Heemskerk nabij de duinen kweekt de Duintuin groenten, klein fruit en kruiden zonder daarbij kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Zij komen ook naar Bakkum. En er zijn prachtige vers geplukte bloemen van Jolanda. Zij heeft een bloemenstalletje op de Van der Mijleweg waar ze tulpen en lelies van de volle grond uit haar eigen tuin verkoopt. Op de streekmarkt biedt ze ook bloemen uit de regio aan, planten en decoraties. Snackbar De Klomp biedt alle woensdagen kroketten aan voor een euro tot 16.00 uur.

De streekmarkt is een van de resultaten van het programma ‘Versterking winkel en verblijfsgebieden Castricum’ en is bedacht door de werkgroep Bakkum binnen dit programma onder begeleiding van Henk Ruijter.