Bakkum 1 strijdend ten onder

Bakkum – De afgebroken tenniswedstrijd van Bakkum 1 tegen Baarn 2 (tussenstand 3-3) moest van de KNLTB vóór de laatste competitiezondag worden afgespeeld. De laatste twee mixen werden donderdagavond om 20.30 uur gespeeld op de gravelbanen van TC Bakkum. De mixed van Safien Boulonois en Marnix Blom leek op weg naar de overwinning, maar het lukte niet om de drie matchpoints te verzilveren. Op de andere baan waren Jinte de Boer en Ruud Vis nog volop in strijd om, na verlies van de eerste set, de wedstrijd in evenwicht te brengen. Opnieuw gooide de regen roet in het eten. De wedstrijd moest in de tiebreak worden onderbroken en afgespeeld worden in Sportcentrum Heemskerk. Ondanks het aanmoedigen van het flinke aantal aanwezige supporters pakte Baarn ook deze mixed: eindstand 3-5.

Amstelpark pakt overwinning in supertiebreak

Zondag kwam Amstelpark 2 op bezoek. Safien Boulonois won van Luna Dekker en met Jinte won Safien de damesdubbel. Met de tussenstanden bij de andere wedstrijden had het team zich bij winst van één of beide gemengd-dubbels kunnen handhaven. Safien en Marnix leken goed op weg door de eerste set te pakken, maar halverwege de tweede set kantelde de wedstrijd en uiteindelijk pakte Amstelpark in de supertiebreak de overwinning. Ook Jinte en Ruud waren nog steeds in gevecht om het laatste punt binnen te slepen, maar ook dat lukte net niet. Het team van trainer/coach Geert Koeman (foto) heeft aangetoond dat het terecht in deze klasse speelde door 19 punten te pakken. Uiteindelijk kwam het maar 1 punt te kort voor handhaving.

Het jeugdige tweede team werd knap tweede in de tweede klasse. Het derde team moet de komende week nog inhalen en kan ook de tweede plaats pakken in de 3e klasse-poule. Bakkum 4, ook uitkomend in de 3e klasse, is uiteindelijk derde geworden. (Foto: TC Bakkum)