Back2Football 7 tegen 7 bij Vitesse ‘22 groot succes

Castricum – Back2Football is een ongedwongen voetbalavondje met je vrienden of collega’s bij een club in de buurt. Bij Vitesse ’22 is het sinds enkele weken ook mogelijk. Gelijktijdig met de aftrap van het EK is men gestart met de 7 tegen 7 competitie met tien teams! Het is een mooie toevoeging op het bestaande aanbod en past helemaal in het feestelijke jaar dat in het teken staat van het 100-jarig bestaan.

Voor initiatiefnemer Sven Hoogenboom zijn de wedstrijdjes een logisch gevolg van de lange coronaperiode zonder vrienden en zonder mogelijkheden om te voetballen. ,,Er is volgens mij een grote behoefte aan weer een balletje trappen. Met je vrienden, een paar teamgenoten of je werk. Iedereen is welkom. Ook niet-voetballers. Na afloop kun je gezellig wat drinken met elkaar. Eindelijk weer die sterke verhalen. Hoe lang is dat alweer geleden? Dat maakt het sporten met elkaar juist zo leuk’’, zegt hij vol enthousiasme.

Steentje bijdragen

De insteek van de competities is, naast het voetballende aspect, een steentje bij te dragen bij de vereniging. ,,We maken het aantrekkelijk voor deelnemende teams om na te zitten. Zo dragen zij dan bij aan de kantine-inkomsten van de club. Je hoeft geen ook helemaal geen lid te zijn van de club. De insteek van het concept van Back2Football is laagdrempelig.’’ Inschrijving verzekert je van een aantal weken voetbal op de vrijdagavond. ,,We spelen op een half veld en je mag inschrijven met wie je wilt. Plezier staat voorop en meedoen leidt niet tot verplichtingen om lid te worden bij de club.’’

Flexibele sportavond

Volgens Hoogenboom heeft de vaste locatie en vaste vrijdagavond voor de competitie nog een voordeel. ,,Het is altijd in de buurt, je speelt altijd thuis en daarmee bereikbaar op de fiets. We hopen daarom dat vanuit de regio teams aansluiten. Teams die net niet genoeg man hadden voor 11 tegen 11, zaalvoetballers die het gras weer een keer willen voelen of voetballers die gestopt zijn, omdat het weekeinde waardevoller is geworden voor de familie, kunnen nu kiezen voor een flexibele sportavond.’’ (Foto: aangeleverd)