‘Babyvakbeurs’ in Geesterhage

Castricum – Vrijdag 8 november voeren eerstejaars studenten van het Horizon College in Alkmaar een project uit in Cultureel Centrum Geesterhage. Ze verzorgen dan een ‘Babyvakbeurs’ voor mensen die meer te weten willen komen over alles wat met baby’s te maken heeft.

De studenten van de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 hebben zich twee maanden lang verdiept in het onderwerp ‘Baby’. Ze volgden diverse workshops over de verzorging en ontwikkeling van baby’s. Al het geleerde gaan ze presenteren tijdens de ‘vakbeurs’. Belangstellenden kunnen terecht voor informatie over onder andere: communicatie met baby’s, bewegen met baby’s en muziek met baby’s, maar ook over het verschonen van een baby of het zelf maken van een fruithapje in plaats van fruit uit een potje.

„Het verschonen van een baby werd geoefend op levensechte babypoppen. Vorig jaar hadden de studenten tijdens de uitvoering van de babyvakbeurs een stand met geblinddoekt luiers verschonen”, vertelt docent Lieselore van Dokkum. „Ook dit jaar hebben ze weer iets origineels bedacht.” Ondanks dat de studenten (nog) geen professionals zijn, hebben ze de nodige kennis opgedaan en deze willen ze graag delen met geïnteresseerden.

De babyvakbeurs wordt gehouden op vrijdag 8 november van 12.00 tot 15.00 uur in Cultureel Centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. (Tekst: Monique de Jager, foto: Lieselore van Dokkum)