Baars, Groenendal en Zonneveld toppers van de avond bij WIK

Castricum – Tijdens de vijftiende speelronde van de competitie bij biljartvereniging WIK werden door veel leden uitstekende prestaties geleverd. Peter Groenendal, Kees Baars en Piet Zonneveld stegen zelfs behoorlijk boven zichzelf uit. De beste uitslag liet Peter noteren van zijn partij tegen Joop van de Wijst, door een uitzonderlijk hoog stijgingspercentage te behalen van 72%.

Was die uitslag al van grote klasse, zijn hoogste serie van 42 caramboles in de zeventiende beurt was helemaal top of the bill. Deze serie was tevens de hoogste, op dit moment, van de competitie. Voor Piet Zonneveld werd de één na beste uitslag genoteerd in zijn partij tegen Hans Kooiman. Door zijn winst met een stijgingspercentage van 61% verstevigde Piet zijn goede klassering op de ranglijst. Terwijl Hans, vooral door een goede laatste beurt, precies zijn moyenne haalde.

Opwarmronde

Voor Kees Baars stonden er twee partijen op het programma, waarin Kees weer eens zijn uitzonderlijke klasse liet zien. Zijn eerste partij tegen Ferry van Gennip was duidelijk een opwarmronde, want pas na de vijftiende beurt kwam Kees op stoom. Ferry kon profiteren van het goede spel van zijn tegenstander en pakte verrassend de winst met een stijgingspercentage van 28%, terwijl Kees toch ook nog boven zijn moyenne eindigde. Na deze partij mocht Kees aantreden tegen Cees Burgmeijer. Hij ging direct van start met een serie van 21 caramboles, hetgeen voor hem het sein was om gedreven en geconcentreerd op jacht te gaan naar de dagwinst, die op dat moment voor Peter Groenendal was. Hierin slaagde hij net niet, maar winst met een stijgingspercentage van 60% en een hoogste serie van 24 caramboles bleek voldoende om de koppositie van de ranglijst te bereiken.

Stand:

1. Kees Baars (1615 punten), 2. Piet Zonneveld (1611 punten) en 3. Ad Kempers (1594 punten).