Baanseizoen 2021 van start bij TDR

Castricum – Voor de atleten van TDR uit Castricum is het outdoorseizoen 2021 deze maand van start gegaan. Zowel in Vught als in Utrecht stonden meerdere TDR-atleten klaar om het baanseizoen te openen. Op de 800 en 3000 meter werden snelle tijden gelopen. Een veelbelovende start van het seizoen!

In de eerste serie van de 800 meter was het Jesse Scheltema die de dag mocht beginnen voor TDR. In een snelle race wist hij de tijd te laten stoppen na 1’52”91. Hiermee kwam Scheltema in de buurt van zijn persoonlijk record. In de serie erna kwamen nog vier atleten in actie. Het was Bram Anderiessen die na een rustige openingsronde naar voren kwam om te strijden voor de winst. Als derde overall finishte hij na 1’48”43. SAV-atleet Noah Baltus, die hier vlak achter wist te eindigen met een respectabele tijd van 1’49”15: ,,Ik ging de wedstrijd heel open in, langzaam ben ik wat naar voren geschoven. De laatste tachtig meter begon ik te verkrampen. Ik ben blij dat ik bij mijn eerste wedstrijd zo gemakkelijk 1.49 heb kunnen lopen.” Samuel Chapple en Joeri Slagter finishten als respectievelijk zesde en achtste na 1’49”79 en 1’53”01. Tenslotte was het aan Britt Ummels om de 800 meter af te sluiten. In een race waar Ummels voortdurend de haas wist te volgen ging zij er met de winst vandoor met een tijd van 2’04”24.

Op de 3000 meter waren het Lotte Krause en Mahadi Abdi Ali die konden laten zien wat zij waard waren. Krause liep vrij makkelijk naar een persoonlijk record en seriewinst. Zij liet de klok stil staan na 9’18”12. ,,De eerste twee kilometer liep ik achter de haas. Vervolgens kon ik versnellen naar de winst”, aldus Krause. Abdi Ali mocht de dag afsluiten voor TDR. In een internationaal veld liep hij naar een nieuwe record van 8’01”20. Dit laat zien dat Abdi Ali goed op niveau is. ,,Het was een mooie seizoensopener. Ik ben heel blij met mijn huidige niveau, nu ga ik mij nu focussen op de 1500 meter.”

Trackmeeting Utrecht

Drie dagen later stonden meerdere TDR-atleten aan de start in Utrecht. Allereerst op de 800 meter. In deze serie was het Chapple die dit keer met de winst aan de haal ging na 1’51”66. In zijn kielzog was het Brian Versluis die een persoonlijk record wist te noteren van 1’51’’99. ,,Ik kwam redelijk langzaam door en versnelde hard de laatste ronde. Dit ging heel goed”, aldus Versluis. Ook  Scheltema, die donderdag al gelopen had, wist in dezelfde race een persoonlijk record te lopen. Dat scherpte hij aan tot 1’52”44. Twan Pormes finishte als tiende na 1’54”30. Uiteindelijk was het Duncan Steenbakker die het loopweekend mocht afsluiten. Op de 3000 meter liep hij naar een snelle tijd van 8’16”33. Hij liet daarmee een flinke progressie zien waarmee zijn PR nu 15 seconden scherper staat. Thomas Lewis kwam in dezelfde race tot 8’43”32.