Baanrecord voor Wesley Hollenberg

Zondagavond  reed Bob de Jong zijn allerlaatste 10 kilometer in wedstrijdverband. Op zijn thuisbaan in Haarlem, zodat hij op gepaste wijze afscheid kon nemen van ‘zijn’ publiek. Tevens mochten er diverse andere rijders, op inschrijving, aan de start verschijnen. Wesley Hollenberg uit Uitgeest was zeer verheugd dat hij ook aan deze wedstijd mocht deelnemen.

Deze afstand had hij vorig jaar al een keer in Enschede mogen rijden in een tijd van 15.32,93 wat ook toen een mooie tijd was voor een junior van 15 jaar. Nu gaf Haarlem aan 4 B junioren de gelegenheid om ook aan de start te komen. Wesley is zeker meer een jongen van de lange adem, en dus pakte hij deze uitdaging met beide handen aan.

Vlak na de race van Bob mocht Wesley starten, het baanrecord voor de B-junioren was op 14 februari 2010 gereden in een tijd van 15.30,16. Het waren zware omstandigheden op de baan, de wind was op sommige stukken tegen. Dus gewoon van start gaan, en wel kijken waar de tijd op uitkomt. Wesley liet een mooie vlakke rit zien, zijn eindtijd werd 15.23,13! Goed voor een pr van ruim 8 seconden, maar tevens ook een baanrecord. Hiervoor zal hij vanuit de KNSB nog een officiële oorkonde ontvangen.