AZV Akersloot MO19 in stijl naar voorjaarskampioenschap 2022/2023

Akersloot – De zaalvoetbalmeiden van AZV, een guitig gezelschap uit Akersloot, Heiloo, Limmen en Castricum, hebben een topseizoen gehad. Vrijdag 21 april 2023 werd de titel in Den Helder tegen JVC MO19 bezegeld met een 0-11-overwinning.

Vijf jaar geleden is het AZV-team met een MO13 in een jongenscompetitie gestart. Na drie jaar bikkelen tegen de jongens is vorig seizoen gekozen om de overstap te maken naar de meidencompetitie. En met succes: vorig jaar werd de cup al behaald in de MO17-categorie en nu dus in een hogere leeftijdscategorie; de MO19.

Het publiek was de grote winnaar dit seizoen, gezien de karrevracht aan doelpunten. Maar ook verdedigend kwam er geen muisje door met keepster Esmée in de hoofdrol. Het kampioensduel in de najaarscompetitie tegen concurrent Team Alkmaar/Sportstars MO19 werd helaas afgelast door de KNVB in verband met de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal. Maar na de winterstop zijn de AZV-meiden helemaal los gegaan door in acht wedstrijden zeven overwinningen te behalen en één gelijkspel.

Het doelsaldo 65 vóór en maar 4 (!) goals tegen was genieten voor de supporters en de neutrale kijkers. Mooi om te zien dat elk jaar progressie wordt geboekt door de goedlachse AZV-meiden, die op het veld hun kunsten vertonen bij de Foresters, Meervogels ’31 en FC Castricum. Er zit duidelijk muziek in het team en volgend jaar gaan de meiden weer knallen!

Op de foto:
Achteraan, van links naar rechts: Loïs Velzeboer, Didi Boersen, Britt Bierman, Iris de Wit, Esmée du Pont, Lisa van der Lee, Miah Cassidy Bult, Maureen Dekker en Emma van der Kamp. Voorgrond: Juul Rinsema, Manouk van der Lee en coach Armand van der Lee. (Foto: aangeleverd)