AVC pupillen en trainers

AVC pupillen bij Noord-Hollandse top

Castricum – Maar liefst 21 AVC pupillen hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 14  september in Heerhugowaard prima prestaties laten zien. De vereniging kwam thuis met een beker, twee medailles en een clubrecord. Aan deze finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee.

De meisjes-mini (Fae Tuijn, Fay Bergfeld, Roos Bekker, Julie Popot en Nienke Engel) eindigden knap als vierde ploeg van Noord-Holland. Fae Tuijn (7) kreeg een medaille voor haar vijfde plaats in het individuele klassement.

De jongens-mini (Tim Glorie, Gabe de Groot, Skip Bangma, Joris le Mair en Daan den Harder) waren zeer tevreden met een zevende plaats in het ploegenklassement.

De ploeg meisjes pupillen C (Jalou Leek, Charlotte de Vrij, Yfke Hoffschult, Marlin Kaandorp en Roos Geerlings) eindigden ook op plek zeven in het ploegenklassement.

De meisjes pupillen B (Noa Popot, Sara de Waard, Elin Bernhard en Robyn Besselink) begonnen met een uitstekend gelopen 4×40 meter estafette, waarbij ze hun eigen clubrecord voor de vierde keer dit seizoen met 0.17 seconden wisten te verbeteren.  Met ploeggenote Jasmijn ontvingen zij een beker voor de tweede plaats in het ploegenklassement. Noa Popot (9) heeft daarnaast een zilveren medaille gewonnen in het individuele klassement.

Liam Verduin (9, jongens B pupil) had zich individueel geplaatst voor deze finale en eindigde op de twaalfde plaats in deze Noord-Hollandse finale. Met zijn 6.81 seconden op de 40 meter sprint mag hij zich tot de top-5 sprinters van Noord-Holland rekenen in zijn leeftijdscategorie.

Foto: aangeleverd