AVC-pupillen bij Noord-Hollandse top

Castricum – Maar liefst 32 AVC-pupillen hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 10 september prima prestaties laten zien. De vereniging kwam thuis met twee bekers, twee medailles en een clubrecord. Aan deze finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee. De ploeg van AV Castricum had dit keer een thuiswedstrijd, want de organisatie van dit grote evenement was in handen van onze Castricumse atletiekvereniging. Zo’n 70 vrijwilligers zorgden ervoor dat deze finale voor 420 atleetjes plus hun trainers en supporters een onvergetelijke dag werd.

De dag begon met een heus openingsdefilé. De 21 verenigingen presenteerden zich onder luid applaus aan het publiek en onder toeziend oog van de Castricumse wethouder sportzaken. Vervolgens kon gestart worden met de estafettes en de driekamp, bestaande uit sprint, verspringen of hoogspringen, en een werpenonderdeel (balwerpen of kogelstoten). De meisjes-mini hadden zich als ploeg geplaatst voor deze finale, dankzij hun goede prestaties in de voorronden. Anouk Bekker, Jolein Lindhout, Milou Butter, Kris Aalbers en Sophie Bekker eindigden op een prima zesde plaats in het ploegenklassement. Ook de jongens minipupillen stonden met een complete ploeg aan de start. Ilo op den Velde, Lars van Son, Tom Woud, Nathan van der Eng en Sam van der Velden werden als team zesde in het ploegenklassement.

Beste balwerpster van de provincie

De ploeg meisjes pupillen C – met Yalou Schoorl, Amber Snijders, Tessel Bakker, Isis van der Meer en Chloé de Keijzer – eindigde net naast het podium op een vierde plaats in het ploegenklassement. Een eervolle vermelding voor Chloé, want met een enorme worp van 23,46 meter ver mag zij zich de állerbeste balwerpster alle C-pupillen van Noord-Holland noemen. Bij de jongens pupillen C had Max van Egmond zich individueel geplaatst voor de finale. Hij mocht op het podium komen voor een medaille voor de vijfde plek.

Beker voor jongens pupillen B

Een enorme beker voor de eerste plaats in het ploegenklassement was er voor de jongens pupillen B. Dit team – bestaande uit Jent de Reuver, Tom de Ruijter, Felix Achterberg, Fedde van Putten en Manuel Berroa Mateo – mocht met AVC-vlag en mascottebeer de hoogste trede van het podium betreden. Kopman Felix zorgde voor de meeste punten voor het team door als zesde in het individuele klassement te eindigen.

Nieuw clubrecord

Fay Bergfeld, Fae Tuijn, Jenny de Man, Tess Hartensveld en Nahla (meisjes pupillen A1) begonnen de dag goed met winst op de 4×60 meter estafette. Met de snelle tijd van 36,94 seconden ging het stokoude clubrecord uit 2006 uit de boeken. Tess liet vervolgens een ijzersterke meerkamp zien, waarmee ze individueel als tweede atlete van heel Noord-Holland wist te eindigen. Als team behaalden deze vijf meiden als team bovendien de tweede plaats in het ploegenklassement.

Zware concurrentie

De oudste pupillen, de jongens pupillen A2 hadden deze finale af te rekenen met een zware concurrentie en het lastige onderdeel hoogspringen. Luke Feeke, Collin Veraart, Noël Camps, Stijn Uijtdewilligen en Dex Zonneveld wisten als team – in hun laatste pupillenwedstrijd, zij gaan per 1 oktober over naar de D-junioren – beslag te leggen op de zesde plaats in het ploegenklassement. (Foto: Annelies Verbeek)