AVC-pupillen bij Noord-Hollandse top

Castricum/Amstelveen – Maar liefst 35 pupillen van Atletiekvereniging Castricum (AVC) hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 25 september in Amstelveen prima prestaties laten zien. De vereniging kwam thuis met twee bekers, een medaille en een clubrecord. Aan deze finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee.

De dag begon met een heus openingsdefilé. Ruim vierhonderd atleetjes presenteerden zich onder luid applaus aan het publiek. Vervolgens begonnen ze aan de estafettes en de driekamp, bestaande uit sprint, verspringen en een werpen (balwerpen of kogelstoten). De meisjes-mini hadden zich als ploeg geplaatst voor deze finale, dankzij hun goede prestaties in de voorronden. Yalou Schoorl, Tessel Bakker, Liva Nelissen, Linde Borremans en Joy Veldt eindigden op een prima zesde plaats in het ploegenklassement. Ook de jongens minipupillen stonden met een complete ploeg aan de start: Max van Egmond, Obbo de Groot, Bryan Vlek, Rudi Klaasse en Nathan van der Eng. De estafettelopers wisten het AVC-clubrecord op de 4×40 meter estafette te verbeteren naar 31.92 seconden. Dit team werd zesde in het ploegenklassement.

Meisjes pupillen C

De ploeg meisjes pupillen C – met Elin Jonker, Fleur Bekker, Fenna Slooves, Caroline Hoornsman en 5Liz Bontje – eindigden op een uitstekende zevende plaats in het ploegenklassement in Amstelveen, waar de wedstrijd onder perfecte windstille omstandigheden plaatsvond. Een enorme beker voor de tweede plaats was er voor de jongens pupillen C, op slecht dertien puntjes van het goud. Dit team – bestaande uit Jent de Reuver, Tom de Ruijter, Felix Achterberg, Huub le Mair en Manuel Berroa Mateo – mocht met AVC-vlag en mascottebeer het podium betreden. Kopman Felix zorgde voor de meeste punten voor het team door als zesde in het individuele klassement te eindigen.

Mesiejs pupillen B

Fay Bergfeld, Fae Tuijn, Roos Bekker, Tess Hartensveld en Eva van Weenen (meisjes pupillen B) begonnen de dag goed met winst op de estafette. Fae Tuijn liet vervolgens een ijzersterke meerkamp zien, waarmee ze individueel als zesde atlete van heel Noord-Holland wist te eindigen. Als team werd deze meidenploeg knap vierde in het ploegenklassement. De jongens pupillen A1 stegen boven zichzelf uit. Waren zij na de voorrondes nog geplaatst als zesde, bij de belangrijkste finale mochten ze op het podium komen voor de derde plaats! Luke Feeke behaalde bovendien individueel een prachtige zevende plaats, waarmee hij zich binnen de top-10 van beste atleten van Noord-Holland bevindt. Zijn ploegmaatjes waren Collin Veraart, Tom Oorthuizen, Stijn Uijtdewilligen en Hugo Binkhorst.

Jongens pupillen A2

De oudste pupillen, de jongens pupillen A2, hadden een team in de finale bestaande uit Milan Ansari, Liam Verduin, Cian McGlone en Kjell Oudegeest. In hun laatste pupillenwedstrijd (zij gaan per 1 november over naar de D-junioren) werd het team zevende. Tot slot kwam Noa Popot individueel uit op de meerkamp in de categorie meisjes pupillen A2. De jonge talentvolle Noa was de allersnelste sprintster van heel Noord-Holland bij deze finalewedstrijd, haar 60 meter ging in 8,79 seconden. Over de totale meerkamp eindigede Noa als vierde.

Op de foto:
Team jongens pupillen C met Huub le Mair, Felix Achterberg, Manuel Berreo Mateo, Tom de Ruijter, en Jent de Reuver. (Foto: Annette IJzer)