AVC jeugdteams in de prijzen op nationale estafette wedstrijden

Castricum – De jeugdatleten van Atletiek Vereniging Castricum vinden estafette vaak een van de leukste atletiekonderdelen. Op het Nederlands Estafette Kampioenschap in Amstelveen van zaterdag 28 en zondag 29 september wisten diverse AVC-teams dan ook zeer fraaie klasseringen te halen.

Het team mini meisjes – met Julie Popot, Fay Bergfeld, Fae Tuijn en Roos Bekker – mocht zaterdag in Amstelveen op het nationale podium komen voor de derde plaats. Deze 7-jarige meisjes liepen de 4×40 meter estafette in een tijd van 30,75 seconden. Dit betekende tevens een verbetering van het clubrecord van de vereniging.

Het team meisjes pupillen B – met Noa Popot, Elin Bernhard, Robyn Besselink en Jasmijn Kloek – wist voor de vijfde maal dit seizoen het clubrecord op de 4×40 meter te verbeteren. De derde plaats op het kampioenschap was een zeer fraaie afsluiting van het seizoen voor atletes en pupillentrainers Sten van der Moer en François Popot.

De oudere jeugd, trainend bij TDR Jeugd onder leiding van coach Eugène van Kruchten, koos voor de langere afstanden. Het team meisjes junioren A won brons op de 4×400 meter, en liep een nieuw AVC clubrecord in 4.11,76 minuten. Dit team bestond uit Febora Ridder, Juul Schuit, Franka Holland en Ilse Kamphuis. Brons was er ook voor het team jongens junioren A op de 4×400 meter, eveneens in een nieuw clubrecord. Hidde Zeestraten, Mats Heine, Jesse Scheltema en Joep Welsch finishten in een tijd van 3.29,62 minuten na een zeer snelle slotronde in 49,37 seconden van Joep. De afstand 4×400 meter geldt voor de Atletiekunie als officiële afstand om het Nederlands Kampioenschap.

De meisjes junioren B – Juul Schuit, Pipp Pauzenga, Selma Heijdra en Iris de Wit – wonnen op de stormachtige zondag zilver op de 4×800 meter in 10.55,95 minuten. Hiermee is het oude AVC clubrecord uit de boeken. Bij de jongens junioren A was er een zilveren plak voor Kick Castricum, Rowan Dekker, Lars Thode en Jesse Scheltema. Hun tijd op de 4×800 meter was 8.54,53 minuten.

De meisjes junioren A tot slot, kwamen op zondag opnieuw in actie. Met de opstelling Febora Ridder, Richelle Kanis, Franka Holland en Ilse Kamphuis werd zilver gewonnen op de 4×800 meter in een tijd van 9.58,82 minuten. Ook dit was goed genoeg voor een verbetering van het AVC clubrecord.

(Foto’s: aangeleverd)