AV Castricum: Start to Run

Castricum – Op zaterdag 11 maart begint het nieuwe Start to Run-programma. Speciaal voor als je wilt beginnen met hardlopen, en daarbij gezelligheid en begeleiding kunt gebruiken. Je wordt zeven weken lang begeleid, zodat je op 22 april mee kunt doen aan een onderlinge testloop van vier kilometer. Dat is een mijlpaal, waar je samen naar toe traint.

Het Start to Run-programma is door de Atletiekunie opgezet om beginnende lopers en loopsters te begeleiden. Na zeven weken trainen kun je 25 minuten aaneengesloten hardlopen in je eigen tempo. De trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begeleiden en coachen de deelnemers aan dit programma. Zij doen dit al enkele jaren met veel plezier. Ze geven de Start to run-deelnemers tips over onder andere loophouding en -techniek.

Trainingsdag en -tijd

De trainingen zijn op zaterdagochtend van 09.30 tot 10.45 uur. De start en finish van de trainingen is bij de atletiekbaan van AV Castricum aan de Zeeweg 4. Je traint vanaf daar in de duinen, hetgeen de trainingen afwisselend maakt. Fit of niet, je kunt altijd meedoen. Je traint in een groep, want samen lopen is gewoon leuker. Je krijgt coaching van een professionele trainer, tweemaal per week! Aanmelden kan via www.avcastricum.nl.