AV Castricum organiseert opnieuw vier Strand- en Duinlopen

Castricum – Castricum kent haar eigen hardloopevenement met maar liefst een 55-jarige geschiedenis. De eerste loop staat voor zondag 27 oktober op de hardloopkalender. Op zondag 1 december volgt de tweede loop. Het jaar 2020 begint goed met een loop op 5 januari, op 2 februari 2020 vindt de laatste loop van dit 55e seizoen plaats.

Iedereen kan meedoen, en men hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De gevorderde lopers kunnen op 27 oktober en 2 februari kiezen voor 8,8 km of 12,4 km. De afstanden op 1 december en 5 januari zijn wat langer, namelijk 10,1 km en 15 km, eventueel in de voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond.

De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Ouders mogen gewoon met de kinderen meelopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 2,3 km of de 4 km. Voor alle kinderen is er een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Van tevoren inschrijven is aan te raden via www.inschrijven.nl, tot een half uur voor de start kan ook ter plekke worden ingeschreven. Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.50 uur. (Foto: aangeleverd)