Autodelen succes in Castricum, vierde auto deze week in gebruik

Castricum – Bijna veertig inwoners van Castricum delen drie elektrische auto’s met elkaar. De vierde auto komt deze week op de Brink in Castricum.

Door een auto te delen split je niet alleen de kosten van een auto, je rijdt ook elektrisch. Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd thuis stilstaat. Dit zorgt voor onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde auto’s. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto te delen is een app op je telefoon. Hiermee open en sluit je de auto en kun je een reservering plaatsen. Het is ook mogelijk om met een deelauto op vakantie te gaan.

Inzicht in de kosten

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt. Huisgenoten kunnen ook meedoen en maken gratis gebruik van hetzelfde rijtegoed als de hoofdgebruiker. Sinds het plaatsen van de eerste deelauto’s in november zijn al zeker tien auto’s bespaard, doordat eigen (tweede) auto’s zijn verkocht of men ervoor heeft gekozen om geen eigen auto te kopen.

Onderzoek naar interesse

CALorie onderzoekt samen met OnzeAuto of er in meer buurten animo is voor het delen van een auto. Interesse? Geef dit vrijblijvend door via www.onzeauto.com/nieuwe-buurt.

Op de foto:
De feestelijke lancering van de eerste deelauto’s in november 2021. (Foto: aangeleverd)