Auto te water door epileptische aanval

Castricum – Zondag om 9.55 uur werd de brandweer van Limmen opgeroepen, omdat op de Uitgeesterweg een auto te water was geraakt met drie inzittenden. De bestuurder van de auto moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. De twee passagiers verlieten de auto op eigen kracht. Het ging om drie 19-jarige mannen uit Castricum.

De bestuurder kreeg onder het rijden een epileptische aanval, stuurde de berm in om in de sloot tot stilstand te komen. Een 52-jarige vrouw uit Limmen, die in haar auto vanaf de andere kant aan kwam rijden, kon nog net een aanrijding voorkomen. De traumahelikopter werd ingezet om hulp te verlenen, maar die werd afgebeld. De politie nam het rijbewijs van de Castricummer in.

Zondagavond 12 april werd de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand aan de Lindelaan. Het ging om een schoorsteenbrand en de bewoners stonden al buiten. De brandweer heeft de boel gecontroleerd en het viel allemaal mee. Vrijdagavond heeft de brandweer een bermbrandje geblust aan de Heemstederweg. Zondagmiddag was er sprake van een loze brandmelding bij Dijk en Duin en een buitenbrand aan de Noorderstraat/Zeeveld in duinen, waar een boomstronk in brand stond. Foto: Hans Peter Olivier.