Auticafé Kennemerland Thema avond: autisme en werk

Castricum – Mensen met ASS hebben doorgaans veel kwaliteiten en talenten die ingezet kunnen worden in werk. Om deze kwaliteiten in te kunnen zetten is het belangrijk om te kijken wat iemand nodig heeft om goed te functioneren in een werksetting. Aansluiten bij iemands interesses en mogelijkheden is essentieel om te zorgen voor een duurzame plaatsing. Welke ondersteuning kan nodig zijn om passend werk te vinden en te behouden?

Sanne Diepenbrock is senior jobcoach en accountmanager bij Voorzet Autisme (www.voorzet.nl) en neemt de luisteraars op deze avond mee in de wereld van ASS en werk. Zij zal haar lezing geven samen met ervaringsdeskundigen, die vanuit hun eigen ervaring kunnen vertellen wat in hun situatie heeft geholpen om een fijne, passende werkplek te vinden.

Daarnaast komt Peter Don iets vertellen over het werkgeversperspectief vanuit zijn rol als regio-coördinator van de pilot ‘Werkgeversfocus op psychische kwetsbaarheid’. Tijdens deze avond is er een uitstalling van allerlei autisme-gerelateerde artikelen aanwezig zoals folders, boeken en sensorische materialen.

De lezing vindt plaats in OBS Juliana van Stolbergschool, Juliana van Stolbergstraat 3 te Castricum, op dinsdag 19 november om 20.00 uur en eindigt omstreeks 22.15 uur. (Foto: aangeleverd)