Atleten TDR trappen het crossseizoen af in Mol

Castricum/Mol – Vorige week reisden de atleten van Team Distance Running (TDR) af naar Mol om daar het crossseizoen af te trappen. Onze zuiderburen wisten na een jaar afwezigheid weer een prachtig ouderwetse crosswedstrijd neer te zetten. Noah Baltus liep een prachtige race en pakte een podiumplaats bij de junioren A. Verder waren er ook nog prima resultaten bij de vrouwen en mannen lange cross en de korte cross mannen.

Mahadi Abdi Ali en Bram Anderiessen startten tijdens de lange cross mannen. Abdi Ali stelde zich na een aantal goede trainingsweken een top-10 klassering als doel. Helaas glipte dit doel in de laatste twee ronden uit zijn handen. Abdi Ali: ,,Ik had het enorm zwaar om door het zand te lopen, dat brak me echt op. In de laatste twee rondes had ik niks meer over.” Hij werd 13e en richt nu zijn pijlen op het NK Cross in Tilburg.

Achter Abdi Ali was het Anderiessen die zijn race nagenoeg perfect indeelde en in de laatste rondes een offensief plaatste. De 1500 meter loper wist zijn teamgenoot Abdi Ali in de laatste 150 meter in te halen en liep naar een 12e plaats. Anderiessen: ,,Ik had vooraf tegen mezelf gezegd dat ik de eerste drie rondes makkelijk wilde doorkomen om het tweede deel te versnellen. Dit ging precies goed. Ik liet me niet gek maken door andere lopers die mij voorbijgingen. Toen ik eenmaal versnelde verbaasde ik mezelf hoeveel ik nog over had. Zeker toen ik Mahadi op een kleine afstand voor me zag werd ik vastberaden. Het was een mooie eindsprint.” Daarachter was het Edwin Sjerps die 20ste werd. De verdwaalde 800-meterloper Djoao Lobles zocht wat uitdaging en liep een knappe wedstrijd door als 27ste over de finish te komen.

Gulikers ook tijdens cross goed uit de voeten

Jennifer Gulikers heeft in de afgelopen acht maanden sinds ze bij het team zit een reuze ontwikkeling doorgemaakt. De wegatlete pur sang mocht zich afgelopen weekend klaarmaken voor haar eerste lange cross. Gulikers: ,,Guido had me als tip meegegeven om te investeren in een goede start, zodat ik een mooi groepje had bij het ingaan van het smallere gedeelte van het parcours. Dit lukte goed! Het was een mooie strijd met een aantal Belgische dames. Fijn dat het crossseizoen is afgetrapt met deze pittige race in Mol.” Ze werd 21ste. Achter Gulikers was het Lotte Krause die 23ste werd.

Korte cross mannen; één en al geweld

Bij de korte cross mannen deden maar liefst vier atleten mee. Duncan Steenbakker liet zien als eerste jaar senior goed met de grote mannen mee te kunnen en werd 21ste. Achter Steenbakker was het Koen Grandiek die 31ste werd, Twan Pormes 32ste en Thijmen Hoedjes 36ste. Noah Baltus mocht zich weer klaarmaken voor het crossen. De laatste jaar junior, die een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt op de baan, mocht zich weer van zijn beste kant laten zien. Baltus: ,,Ik had een mindere start en zat daardoor in de eerste ronde in het gedrang. Daarna kon ik rustig naar voren lopen en met nog een ronde te gaan zat ik bij de achtervolgers van de koploper. Het gat met de koploper was te groot, dus ik heb gewacht op het laatste stuk om mijn tweede plek veilig te stellen.” Achter Baltus werd Jesse Scheltema 20ste.