Atelier Bakkum viert de lente met expositie en optreden celloduo

Bakkum – Op 12, 13 en 14 april en de vrijdagen tot en met 24 mei is de steeds veranderende expositie ‘Primavera’ van 13.00 tot 18.00 uur te beleven in en rond het atelier van Marina Pronk en Sabrina Tacci aan de Van Oldenbarneveldweg 32.

Marina: ,,We willen ons verzamelen om het voorjaar te vieren en hopen op zoveel mogelijk gasten! In de beeldentuin groeit en bloeit alles overvloedig. De lenteklokjes, sterhyacinten, bosanemonen, holwortel, aronskelken en boshyacinten drinken van de regen, dansen in de wind en richten zich naar de zon. We ademen lente en willen dat dolgraag delen. Zo kleurrijk als het palet aan bloemen is ook onze expositie ‘Primavera’. Bij binnenkomst waan je je in een exotische vlindertuin. In de studio trekt het prachtige en kleurrijke schilderij ‘Secondo Movimento’ dat Sabrina al in 2007 maakte, al de aandacht. De androgyne verschijning op Sabrina’s zeer recente schilderij ‘Angel’ is van een ongekend pure en krachtige schoonheid. Het doet mij denken aan de bosanemoon of de vleugels van de witte bosnimf.’’

Celloduo Lotte & Melanie

Laat je op zondag 14 april verrassen door de veelzijdigheid van de cello: van Bach tot Beatles, van Zuid-Amerika tot de Balkan. De melancholische klanken van de cello’s van Lotte & Melanie (foto boven) voeren je mee door alle genres, over de hele wereld. Op 19-jarige leeftijd pakte Lotte Groot voor het eerst de strijkstok op. Jarenlang reisde zij door weer en wind van Langedijk naar Amsterdam, om daar celloles te krijgen van het neusje van de cellozalm. Niet alleen verloor ze haar hart aan de cello, ze bleek er ook talent voor te hebben. Al snel speelde zij in orkesten, bandjes en ensembles en uiteindelijk nam ze het strijkstokje over van haar docente. Lotte ging zelf les geven. Zo trof ze Melanie.

Melanie Mehrer verloor haar hart op 17-jarige leeftijd aan de cello, maar verloor haar cello ook vijftien jaar uit het oog. Als een ware relatietherapeut ontfermde Lotte zich over Melanie en haar stoffige viersnarige partner. Al snel omarmde Melanie haar cello opnieuw en startten Lotte en Melanie samen een aantal projecten. Nog steeds spelen zij dankbaar als vrijwilligers in het Hospice Alkmaar. Lotte speelt daarnaast nog in een tango-ensemble en in een band met eigen werk. Melanie speelt in een Balkanband en is zo verknocht aan de cello dat ze deze een grote rol heeft gegeven in haar debuutroman ‘De illusie-industrie’. Ook afzonderlijk doen Lotte en Melanie regelmatig projecten voor o.a. theater.

Optreden

Het optreden van Lotte en Melanie is verdeeld over twee sets, waarvan de eerste start om 15.30 uur en de tweede om 16.30 uur. Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis en een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.

Het schilderij ‘Angel’ van Sabrina Tacci. (Foto: aangeleverd)