Artistiek grootmeester Kees Scholten geridderd

Castricum / Amsterdam – Afgelopen vrijdag ontving Kees Scholten een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd hem in Amsterdam uitgereikt. Scholten was ruim dertig jaar geleden mede-initiatiefnemer van het Volksoperahuis in de hoofdstad.

De Castricummer ontving de onderscheiding vanwege zijn uitzonderlijke bijdrage aan het Nederlandse en internationale muziektheaterlandschap. Het woord ‘Volks’ in Volksoperahuis staat voor aansprekend toneel voor iedereen, met een ‘opera’ die maatschappelijke, religieuze en morele dilemma’s aansnijdt, en in een ‘huis’ dat toegankelijk is voor iedereen en waar mensen zich thuis voelen.

Burgemeester Toon Mans feliciteerde Kees Scholten vanuit Castricum. Hij stuurde een grote bos bloemen, voorzien van een persoonlijke brief. ,,Wie als levensliedzanger, acteur, regisseur en artistiek leider maatschappelijke thema’s en complexe vraagstukken aan de man weet te brengen bij grote groepen mensen, die maakt zich zeer verdienstelijk voor mens en maatschappij. Dat is alle hulde waard”, aldus burgemeester Mans in zijn brief.

Op de foto:
De Amsterdamse wethouder Touria Meliani reikte vrijdagavond de Koninklijke onderscheiding uit aan Kees Scholten. (Foto: Roos Trommelen)