Missing image

Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord gaat verder als Discriminatie.nl

Regio – Per 1 januari 2024 gaat de anti-discriminatievoorziening (ADV) in Noord-Holland-Noord (NHN) verder als Discriminatie.nl. Hiermee bundelt Art.1 Bureau Discriminatiezaken de krachten met andere lokale en regionale anti-discriminatievoorzieningen in Nederland om het melden van discriminatie makkelijker en toegankelijker te maken. Namelijk door het aanbieden van een landelijk herkenbaar meldpunt, waarbij melders dichtbij huis ondersteuning krijgen door klachtenconsulenten uit de regio.

Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN is sinds jaar en dag de anti-discriminatievoorziening waar inwoners terechtkunnen met hun discriminatiemeldingen. De landelijke samenwerking heeft tot doel om beter zichtbaar te zijn en de meldingsbereidheid van discriminatie te verhogen, zowel bij mensen die getroffen worden door discriminatie als bij mensen die hiervan getuige zijn. Helaas blijkt nu slechts 3 procent van de mensen die discriminatie ervaren dit te melden bij een anti-discriminatievoorziening of de politie. Door de intensievere samenwerking wordt ook de dienstverlening verbeterd.

Ondersteuning door Discriminatie.nl

Bij Discriminatie.nl kan iedereen terecht voor professionele ondersteuning bij discriminatie. De gespecialiseerde klachtenconsulenten werken lokaal en bieden een luisterend oor en persoonlijke ondersteuning aan. Zij hebben kennis over wetgeving, adviseren over mogelijke vervolgstappen, bemiddelen met bijvoorbeeld een werkgever en begeleiden bij procedures. Ondersteuning door Discriminatie.nl is kosteloos en melders worden bijgestaan in hun eigen woonplaats of regio.