Arnon Grunberg bij boekhandel Laan

Castricum – Op donderdag 30 september om 20.00 vertelt Arnon Grunberg in een interview bij boekhandel Laan over zijn nieuwste roman ‘De dood in Taormina’. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en vervolgens kan de lezer 1 op 1 een aantal minuten achter een badscherm in gesprek gaan met de auteur. Dit is onderdeel van een boekhandelstour langs de kust die de auteur samen met de uitgeverij heeft opgezet. Als lezer neem je dan ook plaats in een strandstoel tegenover de auteur. Een unieke kans om de auteur het hemd van het lijf te vragen. Tot slot krijgt men een ijsje aangeboden.

Het boek ‘De dood in Taormina’ is een roman over rechtvaardigheid en liefde, over vergiffenis en pragmatisme, acteren en oprechtheid en over de vraag of datgene waarvoor je leeft ook datgene is waarvoor je bereid bent te sterven. In dit geval constateer je het volgende: vroeg of laat haalt het verleden je in, blijkt het levendiger dan het heden, blijkt de waarheid sneller dan alle kleine en grote leugens. Of niet? Wat als het verleden je nooit inhaalt? Als je voor altijd moet leven met je verzinsels?

Constantijn Huygensprijs

Arnon Grunberg (officieel: Arnon Yasha Yves Grünberg, Amsterdam, 22 februari 1971) is een Nederlandse schrijver en acteur. Hij schrijft meestal onder de naam Arnon Grunberg, maar maakte ook enige tijd gebruik van het heteroniem Marek van der Jagt. Grunberg is afkomstig uit een gezin dat zwaar getraumatiseerd is door de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder overleefde Auschwitz, zijn vader zat op talrijke adressen ondergedoken. Grunberg zelf zwoer aan het eind van zijn puberteit elke vorm van religie af. Hij begon zijn loopbaan als jongste bediende bij een apotheek en als bordenwasser.

Ondertussen heeft hij al meer dan 77 boeken geschreven, waarvan ‘Blauwe Maandagen’, ‘De asielzoeker’ en ‘Tirza’ de bekendste zijn. Voor ‘Tirza’ won hij de Libris literatuurprijs en in 2009 won hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn oeuvre. De entreeprijs is 7,50 euro inclusief ijsje en de deuren gaan om 19.30 uur open, alwaar men eerst koffie, thee of een sapje kan bestellen. Boekhandel Laan is gevestigd aan de Burgemeester Mooijstraat 19. (Foto: Merlijn Doomernik)