Archeologietentoonstelling ‘Goed Gevonden’ van Oud-Castricum ludiek geopend

Foto boven:
Wethouder Valentijn Brouwer verrichte de openingshandeling. (Foto: aangeleverd)

Castricum – Het is Oud-Castricum opnieuw gelukt om een nieuwe, interessante expositie samen te stellen. Dit keer is het thema archeologie. De tentoonstelling, genaamd ‘Goed Gevonden’, toont vele fraaie vondsten uit Castricum en nabije omgeving vanaf 1950.

De opening van de tentoonstelling vond afgelopen zondagmiddag plaats en werd ludiek ingeleid door wethouder (van o.a. erfgoed) Valentijn Brouwer. Hij mocht proberen zelf wat opgravingen te doen en hij slaagde daar voortreffelijk in (zie foto). Op posters en in vitrines wordt een aantal opgravingen extra in het zonnetje gezet. Dankzij het gebruik van metaaldetectors is er speciale aandacht voor een grote hoeveelheid aan munten die hier is gevonden. Louis Oppenheimer vertelde daarna over de gevonden speciale munten en Rino Zonneveld introduceerde het kwartetspel, dat door de bezoekers gespeeld kan worden.

De tentoonstelling ‘Goed Gevonden’ in gebouw De Duynkant. (Foto: aangeleverd)

Verder worden er voor de bezoekers korte films getoond, onder meer over hoe opgravingen gedaan worden en is er een doorlopende PowerPointpresentatie. De tentoonstelling loopt tot 20 augustus en is te zien in ‘De Duynkant’ van Oud-Castricum aan de Geversweg 1b. Vanaf nu is het gebouw niet alleen op de eerste en derde zondagmiddag van de maand geopend (13.30 – 16.00 uur), maar ook op de woensdagmiddag (14.00 – 16.00 uur) na deze zondagen. Toegang voor donateurs is gratis; overige bezoekers betalen € 1,00 entree.