Appassionato in atelier Bakkum

Bakkum – Op 10, 11 en 12 november en de vrijdagen tot 8 december is de expositie ‘Appassionato’ van 13.00 tot 18.00 uur te beleven bij het atelier van Marina & Sabrina aan de Van Oldenbarneveldweg 32. Appassionato is een Italiaanse muziekterm en betekent dat met hartstocht moet worden gespeeld.

Passie is schilderes Sabrina Tacci niet vreemd. Sabrina is geboren en getogen in Italië en gefascineerd door alle facetten en de verhalen die gezichten en menselijke lichamen vertellen, op zoek naar affiniteit en diversiteit. Sabrina: ,,Mijn figuren zijn evocaties van het verleden, geprojecteerd in de toekomst. Met zwart, wit, rood, oranje en zilver reis ik appassionato door het leven met de muzikaliteit van de penseelstreek. Ik werk aan mijn composities als een musicus, elk teken en elke aanraking krijgt een plaats, een reden om te bestaan.’’

Wie afgelopen weken te gast was in Bakkum, was getuige van de geboorte van ‘Mistero Rosso’. Met dit schilderij lijkt Sabrina qua techniek een nieuwe richting te kiezen, waarbij verleden en heden samenkomen in een mysterieus meisje dat zich, hoewel gehuld in helderrood, bescheiden aan de wereld toont.

Livemuziek

Marina: ,,Wat zijn wij geluksvogels en wat willen we dat graag met iedereen delen! Zoals bekend zijn wij altijd op vrijdag en ieder tweede weekend van de maand van 13.00 tot 18.00 uur open en tijdens die zondag is er altijd livemuziek. Marian Huiberts heeft zich ruim een jaar geleden bij ons team gevoegd en programmeert de meest fantastische muzikanten. Sabrina en ik laten ons bij het inrichten van een nieuwe expositie, inspireren door de muzikanten en hun muziek. Zo ontstaan telkens nieuwe composities van vorm en kleur passend bij de verrukkelijke klanken.’’

MC Jazz Duo: Michel en Carollyne. (Foto: aangeleverd)

Op zondag wordt het genieten van jazzgitaar en zang door het fantastische MC Jazz Duo. Dit duo, bestaande uit zangeres Carollyne Tjong Ayong en gitarist Michel de Wit, ademt passie voor muziek en appassionato is hen dan ook op het lijf geschreven. Marina en Sabrina en veel van hun gasten kennen Michel als de virtuoze gitarist van Villa Rosie, maar hij speelt ook solo en in diverse duo’s en andere bands. Michel en Carollyne hebben samen een breed repertoire van jazz standards en andere muziekstijlen. Van prachtige tranentrekkende ballads tot swingende uptempo klassiekers. Laat je verrassen door Carollynes soulvolle zang en Michels magistrale akoestische gitaarspel. Het optreden op zondag 12 november is verdeeld over twee sets waarvan de eerste start om 15.30 uur en de tweede om 16.30 uur.

Marina en Sabrina hopen op veel gasten, dus ga vooral gezellig kijken, luisteren en genieten! Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis en een vrijwillige bijdrage voor de muziek wordt bijzonder gewaardeerd.