Apotheek Geesterduin verhuist naar nieuwbouw Aan de Hage

Ontwikkelaar Biesterbos (VolkerWessels) realiseert de nieuwe huisvesting van apotheek Geesterduin. De apotheek verhuist naar ‘Aan de Hage’, de nieuwbouwlocatie naast Geesterhage in Castricum. Hier kan de apotheek haar dienstverlening moderniseren en verder ontwikkelen. De ligging is net zo centraal als de huidige locatie en completeert de bestaande voorzieningen in Geesterhage.

Het in aanbouw zijnde appartementengebouw Zilverzand, onderdeel van het plangebied ’Aan de Hage’, bevat op de begane grond een ruimte van circa 300 m². Deze zal volledig in gebruik genomen worden door de apotheek. In tegenstelling tot de huidige vestiging, kan men hier alles op één niveau inrichten. Hierdoor kunnen zowel de afgiftebalie als diverse afgescheiden ruimtes voor cliënt-gesprekken, informatievoorziening en andere ondersteunende functies goed gefaciliteerd worden. Apotheek Geesterduin is hierdoor in staat haar serviceniveau verder te optimaliseren.

In het volledig gerenoveerde Geesterhage zijn diverse (para)-medische en maatschappelijke voorzieningen gehuisvest. De komst van de apotheek in Zilverzand is hierop een logische aanvulling en vergroot de kwaliteit van het voorzieningenniveau in de buurt en het winkelcentrum.

Op de begane grond konden semi-commerciële en maatschappelijke functies gehuisvest worden. Biesterbos zocht naar een invulling die geen overlast zou geven voor de bewoners van Zilverzand en die tevens toegevoegde waarde kon bieden aan het concept Geesterhage. ,,Aan de Geesterduinweg hebben we jarenlang naar genoegen onze apotheek gehad. Echter lagen hier beperkingen qua indelingsmogelijkheden. Vooral de privacy kwam in het gedrang. Ook werd het tijd voor een grondige renovatie. Door te kiezen voor de nieuwe locatie kunnen we alle gewenste aanpassingen van meet af aan aanbrengen en kunnen we genieten van de voordelen van nieuwbouw. We zijn nu volop bezig met de verdere uitwerking van onze plannen. Medio 2018 verwachten we onze deuren te kunnen openen in gebouw Zilverzand.”, aldus R. Muller van Apotheek Geesterduin.

Biesterbos is verantwoordelijk voor de totale ontwikkeling van het gehele voormalige Geesterhage-terrein, bestaande uit het nieuwe Geesterhage, de vrije zelfbouwkavels, appartementengebouwen Zilverzand en luxe appartementengebouw Koraalzand die binnenkort in de verkoop gaan. Onderdeel van de planontwikkeling is ook de nieuwbouw op de voormalige Toonbeeldlocatie in de Oranjebuurt. Hiervoor is het plan ‘Juliaan’ ontwikkeld, bestaande uit veertien eengezinswoningen.