koplamp

APK keuring voor de boeg? Zo vind je een betrouwbare garage!

PARTNERBIJDRAGE

Een APK keuring, of Algemene Periodieke Keuring, is een wettelijk verplichte keuring voor voertuigen in Nederland. Het doel van deze keuring is om de verkeersveiligheid te bevorderen en milieuproblemen te voorkomen. Tijdens een APK keuring wordt het voertuig gecontroleerd op verschillende punten, zoals verlichting, remmen, banden, uitlaatgassen en carrosserie. Is jouw auto ook aan een APK toe? Lees dan gauw verder, want hieronder vertellen we je hoe je een betrouwbare APK garage bij jou in de buurt kunt vinden!

Wat houdt APK in?

Een APK keuring moet worden uitgevoerd door een erkend keuringsstation. Dit kan bijvoorbeeld een garage of een dealer zijn. Het keuringsstation controleert of het voertuig aan de wettelijke eisen voldoet en geeft vervolgens een keuringsrapport af. Als het voertuig is goedgekeurd, krijgt het een APK keuringsstickers op de kentekenplaat en is het weer voor een bepaalde tijd APK gekeurd. Een nieuwe benzineauto moet na vier jaar voor het eerst een APK doorstaan. Bij een nieuwe dieselauto is dat na drie jaar. Dieselvoertuigen moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. Benzineauto’s moeten na de eerste APK vervolgens om de twee jaar gekeurd worden, tot het voertuig acht jaar oud is. Is de benzineauto ouder dan acht jaar, dan moet hij elk jaar worden nagekeken.

Kosten APK keuring

De kosten van een APK keuring kunnen variëren, afhankelijk van het keuringsstation en het type voertuig. Gemiddeld kost een APK keuring tussen de € 25 en € 50 voor benzineauto’s en tussen de € 45 en € 70 voor dieselvoertuigen. Als er reparaties nodig zijn om aan de wettelijke eisen te voldoen, komen deze kosten er nog bij. Het is belangrijk om te weten dat de APK keuring niet hetzelfde is als onderhoud aan het voertuig. Een APK keuring controleert alleen de veiligheid en milieueisen van het voertuig, terwijl onderhoud ervoor zorgt dat het voertuig goed blijft functioneren.

APK garage bij jou in de buurt zoeken?

Als je op zoek bent naar een betrouwbare APK garage bij jou in de buurt, is de website MijnGarage.nl een handige tool. Deze website helpt je bij het vinden van garages in jouw omgeving die APK keuringen uitvoeren en geeft ook informatie over de tarieven. Je kunt ook offertes aanvragen van meerdere garages en deze naast elkaar leggen. Door het vergelijken van verschillende garages kun je een weloverwogen keuze maken en een betrouwbare garage vinden voor de APK keuring van jouw voertuig. Stel dus dat je een APK garage in Amsterdam zoekt. Je typt dan in “APK Amsterdam” om alle garages in onze hoofdstad op een rijtje te hebben. Soms kan het ook lonen om net buiten de stad te zoeken, bijvoorbeeld in Amstelveen of Badhoevedorp. Aangezien garages zelf hun prijzen voor APK keuringen mogen bepalen, kan het soms een paar tientjes goedkoper zijn.