Anneke Jelsma-de Jong nog steeds aan de top

De Uitgeestse Anneke Jelsma de Jong heeft weer een zilveren medaille aan haar toch al zo imposante prijzenkast toe kunnen voegen. Geen zilveren medaille op een plaatselijk tennistoernooi, maar ze behaalde in Kroatië met het Nederlands team in de categorie 70plus een prachtige tweede plaats op het wereldkampioenschap tennis, evenals vorig jaar..

,,Maar dit jaar was het een nog grotere prestatie’’, aldus de sportieve Uitgeestse. ,,Het niveau van de deelnemende landen was duidelijk hoger dan vorig jaar.
Nederland werd geplaatst doordat wij vorig jaar als tweede geëindigd waren.
In de poule wonnen we van Oostenrijk en Finland.
Daardoor kwamen wij in de halve finale tegen Duitsland, dat nummer 1 geplaatst was. Wij wisten die wedstrijden (2 enkelspelen en 1 dubbel) te winnen, zodat wij de finale speelden tegen Engeland.
Wij hebben heel hard gestreden, alle wedstrijden werden beslist in 3 sets, na ruim 8 uur. Helaas was Engeland in de laatste dubbel te sterk. Onze captain Ellie Krocke zei: volgend jaar goud, 3 maal scheepsrecht.‘’
Tijdens het individuele wereldkampioenschap is Jelsma bij de beste 8 van de wereld gekomen. In een veld van 64 deelnemers. In de derde ronde versloeg ze de nummer 5 van de wereld, Carol Campling uit Australië.
In de kwartfinale verloor zij helaas van de latere winnares/wereldkampioene Gail Benedetti uit Frankrijk.

De kampioenschappen werden gespeeld in het Goran Ivanisovic ATP stadion in Umag. Een prachtige accommodatie, volgens Anneke Jelsma. ,,In totaal waren er ruim 1200 topfitte veteranen, uit 5 werelddelen.
Het was wederom een geweldige ervaring die naar meer proeft. In 2017 wordt het wereldkampioenschap in Florida gehouden.’’