Anja Hoog Antink bundelt coronaverhalen van Castricummers

Castricum – In het voorjaar besloot Anja Hoog Antink het corona-gevoel schriftelijke vast te leggen. Het begon met een oproep op Facebook om verhalen te delen. De reacties stroomden binnen. Anja beloofde er een boekje van te maken en dat deed ze.

Door Ans Pelzer

Anja is werkzaam als leidinggevende bij de politie en heeft een achtergrond als muziektherapeut. Bij muziekvereniging Emergo in Castricum bespeelde ze meerdere jaren verschillende instrumenten. In het voorjaar, tijdens de eerste lockdown, besloot ze het corona-ge-voel schriftelijk vast te leggen. ,,De meeste verhalen zijn van Castricummers, maar ook van mensen wat verder uit de buurt.” Nu is er een boekje.

Verschillende situaties

,,In deze moeilijke tijd is het heel belangrijk om verhalen met elkaar te delen. Ik word geïn-spireerd door goede dingen en het is mijn ambitie om te verbinden.” In het boekje staan verhalen van mensen in verschillende situaties. Van iemand die haar partner verloor in coronatijd en iemand die er, door een chronische ziekte, steeds meer al-leen voor kwam te staan. En ook de woedende brugpieper die tegen haar moeder bitst: nou bedankt, ik heb geen leven meer. Dankzij jou.”

In het verhaal 4 mei 2020 schrijft Anja zelf:

Ik voel trots
Trots op alle mensen
Trots op de koning die voor het eerst een persoonlijke toespraak gaf op de Dam
Ik ben dankbaar
Dankbaar voor mijn vrijheid
Juist nu in deze vrijheid beperkende tijd waarin ik mag leven

Op volgorde

Het boekje is vooral bedoeld voor Castricummers. Anja heeft de verhalen in de woorden van de schrijvers laten staan. Wel heeft ze een volgorde aangebracht. ,,Vanaf het begin van de pandemie tot waar we nu zitten.”

‘We blijven thuis en houden afstand, verhalen van Castricummers en andere niet bekende Nederlanders over de eerste golf in coronatijd’ is direct te bestellen bij Anja via: castricum-verteleens@gmail.com.