Anita Kok illustreert kinderboek ‘Tom en Streepje’

Castricum – Kunstenares Anita Kok heeft het in oktober gelanceerde kinderboek ‘Tom en Streepje’ geïllustreerd. De Castricumse vond het heel bijzonder dat schrijfster Titia Schut haar als illustrator uitkoos nadat ze een schilderij van haar zag van een klein blond jongetje. Dat was haar Tom.

Anita: ,,Ik vond het geweldig om samen met de schrijfster iedere keer te kijken welke tekening ik zou maken bij haar tekst. We zijn allebei heel trots op hoe het boek is geworden. Tijdens het voorlezen van het boek op enkele basisscholen in de Castricum en Heemskerk werd er enthousiast gereageerd door de kinderen.’’

Het boek gaat over Tom die elke week op bezoek gaat bij de zebra’s in de dierentuin. Een ervan is zijn vriend: Streepje. Op een dag is Streepje verdrietig omdat hij zijn zwart-witte strepen zat is. Het liefst wil hij ook verschillende kleuren. Tom helpt hem daarbij en bedenkt een oplossing. Gaat het hem lukken zodat Streepje weer blij wordt? Tom en Streepje is een prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Anita Kok

Anita Kok (1965) geeft ook teken- en schilderles en creatieve workshops onder de vlag van haar bedrijf Koktales. ‘Tom en Streepje’ is uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Het boek is in elke (online) boekhandel voor 17,95 euro te verkrijgen. (Foto: aangeleverd)