ANBO Uitgeest viert dertigjarig jubileum

Het was een erg gezellige middag afgelopen zaterdag in Dorpshuis de Zwaan. Zo’n 120 ANBO-Leden vierden dat de afdeling alweer dertig jaar bestaat. De ANBO is de grootste landelijke vereniging voor ouderen. De middag werd opgeluisterd door enkele kraampjes die druk werden bezocht. Zo was er belangstelling voor de brei- en haakworkshops van Hookable Shelley, de knipworkshop van Janna van Zuijlen en de origamikunsten van Rob Sluijter.

De toespraak van Marry Zwaan werd wreed verstoord door twee schoonmaaksters, zij hadden de opdracht om de zaal toevallig deze middag schoon te moeten maken. Het bleken echter twee dames met een special act. Het muzikale kwartet onder leiding van Jan Vos bracht menig voetje van de vloer. Er werd gedanst, geluisterd en zelfs volop meegezongen door de aanwezige leden van ANBO-koor de Zingende Zwanen.

ANBO-Uitgeest is een actieve vereniging met een dorpskarakter door alle activiteiten die ze organiseert voor jongere en oudere senioren in Uitgeest. De ANBO heeft contact met onder andere de gemeente over het ouderenbeleid; één bestuurslid heeft zitting in de Wmo-advies-raad. ANBO-Landelijk is een belangenorganisatie voor senioren met een algemeen karakter en komt op voor de belangen van de sterk groeiende groep senioren, mensen die niet meer (kunnen) deelnemen aan het arbeidsproces met verschillende interesses maar zonder politieke en levensbeschouwelijke achtergronden.

Meer informatie over deze ANBO-afdeling: www.anbo.nl/uitgeest of Marijke Mioulet, 0251 312161.