Amateurarcheoloog Duindam en filmmaker Valkering Koninklijk onderscheiden

Limmen – Vrijdagavond heeft burgemeester Mans twee lintjes uitgereikt tijdens de Donateursavond van Stichting Oud-Limmen. De gelukkigen waren voorzitter Ron Duindam en tweede secretaris Peter Valkering.

Ron Duindam (70 jaar) uit Limmen is sinds 2002 betrokken bij de stichting als vrijwilliger, eerst via de werkgroep fotografie en documentatie. Al snel trad hij toe tot de klankbordgroep gemeentelijk monumentenbeleid. Rob is een uitstekend amateurarcheoloog en zeer betrokken bij diverse opgravingen in Limmen en de regio. Zijn werkgroep ‘archeologie’ was actief bij opgravingen bij de Krocht (Limmen), Klein Dorregeest Akersloot, Groot Olmen Bloemendaal en Craenenbroeck Heiloo. Vanaf 2004 is Duindam ook voorzitter van Oud-Limmen. Actief in diverse klankbordgroepen en werkgroepen met de gemeente, bijvoorbeeld Oer-IJ en Buitengebied Castricum. Daarnaast was de Limmer zeer actief voor Museale Hoek en coördinator van de renovatie van de voormalige school.

Peter Valkering (59 jaar) uit Limmen is al bijna 20 jaar actief als vrijwilliger voor de stichting, onder andere bij de werkgroep fotografie en documentatie. Hij is een zeer creatieve vrijwilliger die vele films en documentaires maakte voor de stichting. Zo maakte hij een documentaire over de bloemenmozaieken en over bekende Limmers. Hij is ook sterk in het archiveren en documenteren van foto’s van oude gebouwen. Zelf maakt hij ook vele foto’s van oude en nieuwe ontwikkelingen in Limmen, zolang het beeldbepalend is voor het dorp. Zijn verzameling foto’s van 4 mei herdenkingen wordt als bijzonder waardevol beschouwd. In 2004 is hij toegetreden tot het bestuur als tweede secretaris. Naast Oud Limmen kon ook sportvereniging Tios jarenlang op zijn inzet rekenen. Maar liefst veertien jaar was de geboren Limmer er voorzitter en de stille motor achter de continuïteit van de club. Tot slot was Valkering jarenlang actief voor de scouting.