Alzheimertrefpunt weer als fysieke bijeenkomst

Regio – Op dinsdag 5 oktober is er weer een gewoon Alzheimertrefpunt. In de afgelopen periode vond het maandelijkse ontmoetingsmoment voor mensen die te maken hebben met Alzheimer (patiënten en hun naasten) alleen online plaats. Gespreksleider Silvia Adrichem gaat op 5 oktober in gesprek met Marjon Peters. Zij is sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij het DOC-team van Parnassia.

Ze zullen onder meer ingaan op de vraag wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de verschillende vormen van dementie. Ook staan ze stil bij de vraag of het belangrijk is te weten welke vorm iemand heeft en hoe men dat vaststelt. Tijdens de avond is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en deel te nemen aan het gesprek.

Voorzorgsmaatregelen

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. Hoewel het formeel op 5 oktober niet meer nodig is, zal men toch stimuleren dat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houdt. Ook dienen bezoekers bij binnenkomst de handen te ontsmetten en contactgegevens achter te laten.

Plaats van handeling is dit keer dorpshuis De Zwaan aan de Middelweg 5 in Uitgeest. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen. (Foto: Gerd Altmann via Pixabay)