Alzheimer Trefpunt: juridische aspecten bij dementie

Regio – Alzheimer Nederland afdeling Midden-Kennemerland organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt (Alzheimer Café) in ontmoetingscentrum De Stut, gelegen op de grens van Heemskerk en Beverwijk. Het eerstvolgende Trefpunt in De Stut is op dinsdag 14 maart. Het onderwerp is dan: juridische aspecten bij dementie.

Voor iemand met dementie wordt het op een gegeven moment moeilijk om beslissingen te nemen. Door de dementie kan iemand de gevolgen van een beslissing over bijvoorbeeld geldzaken, maar bijvoorbeeld ook over een medische behandeling niet meer goed overzien. Beslissingen moeten dan worden overgelaten aan iemand anders. Maar hoe regel je dat? De gastspreker heeft gedurende vele jaren mensen bij deze vraag geholpen. Hij zal uitleggen wat een bewindvoerder is, wat een mentor is en wat het verschil is met een curator en hij zal ingaan op het nut van een levenstestament.

Wat kunnen de bezoekers verwachten?

De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema gaat de zaal met elkaar in gesprek, is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland. De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19,00 uur. Adres: Maasstraat 3, Heemskerk. (Afbeelding: Pixabay)