Alzheimer Trefpunt in Heemskerk

Regio – Alzheimer Nederland afdeling Midden-Kennemerland organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt (Alzheimer Café) in ontmoetingscentrum De Stut op de grens van Heemskerk en Beverwijk. De eerstvolgende bijeenkomst is op 10 januari. Het onderwerp is: ‘Vormen van dementie’.

De Ziekte van Alzheimer is één van de oorzaken c.q. vormen van dementie. Er zijn echter nog veel meer vormen van dementie. Is het belangrijk te weten welke vorm van dementie iemand heeft en hoe bepaal je dat? Deze en andere vragen komen aan de orde in het gesprek dat de gespreksleider heeft met Jeanine Schukking, klinisch geriater in het Rode Kruis Ziekenhuis.

Wat kunnen de bezoekers verwachten?

De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema gaat de zaal met elkaar in gesprek, is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland. De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) aan de Maasstraat 3 in Heemskerk. (Afbeelding: Pixabay)