Alzheimer Trefpunt besteedt aandacht aan vakanties voor dementerenden

Castricum – Veel mantelzorgers denken dat het beter is om niet meer op vakantie te gaan met hun demente partner. Door verandering van omgeving kan extra verwardheid ontstaan en kunnen mensen met dementie zich niet of nauwelijks oriënteren, met veel onrust tot gevolg. Mantelzorgers hebben vaak ook de energie niet om een vakantie te plannen en voor te bereiden. Vaak weet men niet dat er vakanties bestaan die speciaal georganiseerd worden voor mensen met dementie. In het Alzheimer Trefpunt gaat gespreksleider Silvia Adrichem hierover in gesprek met Marianne Hekman, vrijwilliger bij het Vakantiebureau.

Het Vakantiebureau organiseert in verschillende hotels in Nederland vakanties voor mensen met dementie. Samen met hun partner, zoon of dochter, vriend of vriendin kunnen zij genieten van een onbezorgde vakantie. De vrijwilligers, die ervaring hebben met dementie, nemen de zorg van de mantelzorger over, zodat samen genieten centraal staat. Men krijgt volop de gelegenheid om te ontspannen en om er alleen – of samen – op uit te gaan. Meer weten over deze vakanties…? Kom naar het Alzheimer Trefpunt op 5 juni voor meer informatie.

Wat kunnen de bezoekers verwachten?

De bezoekers krijgen goede informatie van een deskundige en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook van andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel ingericht. Iedereen is welkom en toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. De bijeenkomst vindt plaats in de kenterzaal van cultureel centrum Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).